2012. november 23., péntek

Tréning hét


Sziasztok! ^-^

Elnézést, hogy egy egész hosszú időre eltűntem. Próbálom majd bepótolni, amit kihagytam. ^^" 

Az őszi szünet előtti héten Október 24-től 27-ig tartott az egyetemen az úgynevezett Tréning hét. Tréning hét minden félévben van. Ilyenkor a diákoknak 3 különböző típusú (lelki, egészségi, gyakorlati) kurzus közül két különbözőt kell felvenniük a Neptunon keresztül. Mint eddig, most is próbáltam egy napra felvenni mindkét kurzusom, hogy ne kelljen többször felmennem Budapestre, ami sikerült is. Így az őszi szünetemet meghosszabbítottam egy nap híján még egy héttel. 
Pénteken először a Haiku költészettel foglalkozó órára mentünk. Itt először elmondták mi is az a haiku, és további információkat is elmondott a tanár úr, mint például, hogy milyen fajtái vannak. A kurzus végén pár előre megadott sort felhasználva saját magunk is meg kellett írnunk egy haikut. Hát haiku költő sem leszek, de azért megosztom veletek két akkor született művemet:

Ugráló ábrák,
Hullámzó víz tükörén.
Éjszakai nap.

Megáradt patak,
Apadhatatlan forrás.
Képzelt valóság.

A tanár úr azt mondta, vigyázzak az olyan sorokkal, mint a "Képzelt valóság", mert a túl elvont sorok nem feltétlenül megfelelőek egy haikuhoz. Talán kicserélhetném "Eltűnő ábránd"-ra... Nem tudom... 

Utána fél órás szünet következett, majd a leginkább várt Tankou-bushi [Tankó busi] Japán tánc kurzus vette kezdetét. Úgy örültem, hogy szünetben is láthatom Seiji- és Kaoru senseit. Először a Japán szénbányászatról kaptunk tájékoztatót, utána magáról a Tankou-bushi dalokról. Mikor keletkeztek, miről énekeltek, miért terjedt el. Legvégül mi is elsajátítottuk a tánclépéseket, majd csoportokat formálva saját stlílusunk is beletéve tartottunk bemutatót a többieknek. Nagyon vicces volt. (Ás,ás, rak, rak, néz,néz, tol, tol, kiszór, örül -> a lépések)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése